Sheltere i Slotshaven

Pr. 28.6.2020
Det er ikke muligt at forhåndsbooke shelterne  medio juni til medio august. (Først til mølle princippet gælder.)

På en plads i Fanefjord Skov lige ud til Østersøen ligger der en stor shelterplads med 4 store shelters og et multtoilet (som dog er lidt gemt af vejen inde i skoven). Hvert shelter er på 2,5×4 m med plads til 6-7 personer, dvs. 28 i alt. Foran hvert shelter er der et bord, bænk og en lille bålplads med grillrist. Ved skrænten ned til stranden kan man – ud over en 180 graders udsigt – nyde samværet omkring en større bålplads med bænke. Der er opsat skilt med information om området og regler for ophold, samt en folderkassette til relevante foldere. En sti fører fra pladsen ned til stranden. Det er en kyststrækning med mange og store sten.

OBS: Pr. 28.6.2020
Det er ikke muligt at forhåndsbooke shelterne medio juni til medio august (først til mølle princippet gælder.)

sheltere sheltere2

Brugere

Pladsen er primært tiltænkt fritidsfolket såsom vandrere, cyklister, roere samt skoleklasser, fritidsklubber og lignende institutioner, der har brug for og lyst til at komme ud i naturen. Pladsen er blevet meget populær og tiltrækker også andre grupper, familier mm.

Booking 

Pr. 28.6.2020
Det er ikke muligt at forhåndsbooke shelterne medio juni til medio august (først til mølle princippet gælder.)

Det er principielt ikke nødvendigt at booke pladsen for at bruge den og overnatte der. Alle er velkomne. Vi opfordrer dog større grupper til at booke pladsen, således at andre brugere ved, at der er mange mennesker på pladsen. MEN i praksis har der vist sig problemer: trætte vandrere og cyklister har ikke kunnet finde plads, når store grupper har booket hele pladsen og ikke har været villige til at skaffe plads til de sidst ankomne. Generelt og især i højsæsonen – juni, juli og august – opfordrer vi indtrængende til, at man udviser god stil, rykker sammen og giver plads til øvrige gæster.

Betaling

VestMøn Lokalråd har besluttet at opkræve en afgift fra private brugere, der ønsker at benytte hele pladsen til større familiearrangementer og lignende. Det koster for hele pladsen 500 kroner per overnatning. . Beløbet skal være med til at dække udgifterne ved tømning af multtoilettet, som har haft svært ved at klare den store belastning. Bookingen vil først være effektiv, når beløbet er indsat på Lokalrådets konto: 6140-4255277 med anførsel af navn og telefonnummer.

Du kan se, om pladsen er ledig her.
Du kan bestille pladsen her (virker i Chrome og Internet Explorer) eller sende os en mail på kalender@vestmoen-lokalraad.dk.

Sådan finder man pladsen

Find landsbyen Vindebæk på Vestmøn – ikke så langt fra Hårbølle. I vejkrydset i Vindebæk følger man nu Slotshavevej i nordøstlig retning. Lige før man når Fanefjord Skov ligger der et mindre skovstykke på højre hånd. Det er Slotshaven. Her følger man skovvejen ud til kysten. Der er et shelterskilt på bommen. Bilkørsel er ikke tilladt. Biler kan parkeres helt inde i rabatten på græsmarken i højre side før skoven.

Regler for ophold

  • Der er ikke drikkevand på pladsen, så det må man selv medbringe. Det gælder også toiletpapir. Smid ikke affald i toilettet, det ødelægger formuldningen. Tag affaldet med jer, når I tager afsted og efterlad det ikke ved landevejen – der er ikke nogen, der rydder op efter jer!!
  • Saml gerne grene i skoven og på stranden, men bræk dem ikke af træerne. Der må under ingen omstændigheder fældes træer i skoven
  • Brug stien ned til stranden, så skrænten ikke bliver ødelagt.
  • Nyd opholdet og lad os høre fra jer – gerne både ris og ros.
Vil du vide mere så kontakt ?
Lisbeth B. Poulsen, lisbeth@baruel.com , tlf. +45 29464999.

Skriv et svar