Projekter

FJERNVARME I DAMME ASKEBY

Lokalrådet undersøgte i 2016-17 mulighederne for at etablere et biogas-anlæg på VestMøn og at udnytte en del af energiproduktionen  til Fjernvarme i Damme, Askeby og Vollerup. Det skete i samarbejde med Vordingborg Kommune og Roskilde Universitets Center, som led i et nationalt krav om at reducere kommunernes CO2-udslip med 20%. Via e-Boks blev 250 husejere spurgt om nuværende varmekilde(r). Det resulterede i 168 besvarelser, hvilket var en meget høj deltagelse. Besvarelserne viste, at omstillingen fra olie til andre energiformer allerede er godt på vej i Damme-Askeby. Således oplyste 33% af ejerne af de ejendomme, hvis varmekilde i BBR-registret var registrerede, som oliefyr eller oliekamin, at de havde ændret deres primære varmekilde til varmepumpe(r) eller træpillefyr.

Konklusionen var, at fjernvarme i den traditionelle facon i Damme-Askeby er for dyrt til at være en holdbar løsning. RUC’s rapport kan hentes her:  Varmeforsyning i Store Damme

FIBERNET
STATUS VED UDGANGEN AF 2017

Fibia havde med udgangen af 2017 cirka 750 kunder på VestMøn efter i 2017 at have tilsluttet 150 husstande langs Hårbølle Strand og i Liseby.

Foreningen Hårbølle Vindebæk Fibernet fik i december 2016 tilsagn om støtte på 9 millioner kroner fra Statens Bredbåndspulje og 440.000 kroner fra Vordingborg Kommune til tre YouSee projekter, som omfatter de ejendomme, der ligger isoleret i det åbne land udenfor Fibia’s dækningsområder i Fanefjord Sogn. Disse projekter er p.t. på standby efter at være afvist af Energistyrelsen, hvis afgørelse er anket til Ombudsmanden.

Nederst på denne side finder du “OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL”, “12 GODE GRUNDE TIL AT FÅ FIBERNET” og “MOBILDÆKNING PÅ VESTMØN”.


EKSISTERENDE FIBIA FORSYNINGSOMRÅDER

Fibia har nu forsynet de tæt bebyggede områder i og omkring Damme, Askeby, Vollerup, Hårbølle, Vindebæk og Hjelm, samt et større område mellem Damsholte-Æbelnæs og Røddinge-Sprove-Tostenæs. Beboere indenfor de afgrænsede områder kan indtil videre få installeret fibernet for 500 kroner plus 6 måneders abonnement på en af Fibia eller Waoo’s fibernet eller TV-pakker.

Du kan hente og forstørre kort med afgrænsning af disse områder, så du kan se om din ejendom er omfattet af dette tilbud. Du kan tilmelde dig på: http://www.fibia.dk/privat/subsites/fiberbyer/moen/

Damsholte-Æbelnæs-Lerbæk
Bissinge-Neble-Tranemose
Frenderupgade-Hjelm-Hjelm Kobbel
Store Lind-Sprove-Røddinge-Tostenæs
Damme-Askeby-Vollerup
Hårbølle-Vindebæk

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Kan jeg skifte leverandør?
Hos Fibia er du bundet til fibernet og TV fra Waoo og VIASAT. Det skyldes, at Fibia installerer fibernet på kommercielle betingelser og derfor skal tjene omkostningerne ved udlægning af fibernet ind, før nettet kan åbnes for andre leverandører.

Hos YouSee kan du skifte leverandør efter seks måneder. Dette er muligt i kraft af at Staten og Vordingborg Kommune vil betale  størstedelen af udgifterne til udlægning af YouSee’s fibernet. Til gengæld kan YouSee lukke nettet efter 10 år.

Hvor kan jeg se hvilke fibernet og TV-pakker jeg kan vælge?
Waoo giver giver dig et bredt udvalg af fibernet og TV-pakker til konkurrencedygtige priser og med præcis de samme muligheder for tilvalg af enkelte kanaler, som alle andre udbydere.

12 GODE GRUNDE TIL AT FÅ FIBERNET

Du skal have fibernet for:

 1. at fremtidssikre værdien af dit hus, der bliver mere værd når fibernet er installeret
 2. at se TV uden flimmer
 3. at se film og TV serier, der ”streames” fra tjenester som Netflix og HBO
 4. at læse post fra det offentlige i din E-boks
 5. at benytte netbank
 6. at konsultere din læge via “e-konsultation”
 7. at holde bedre kontakt med din familie ved hjælp af programmer som SKYPE, Facebook, Facetime, Instagram, m.m.
 8. at dine skolesøgende børn kan bruge skolens netværk til deres hjemmeopgaver
 9. at dine børn og børnebørn kan bruge deres tablets og mobiltelefoner når de besøger dig
 10. at bestille varer over internettet og få dem bragt til din dør
 11. at hjælpe alle dine naboer og medborgere på VestMøn til at få fibernet ved at sikre en stor tilmelding
 12. at være forberedt til de ukendte muligheder, som internettet vil byde på i fremtiden.

MOBILDÆKNING PÅ VESTMØN

Lokalrådet har ikke haft ressourcer til at måle dækning og styrke af mobilnettet på VestMøn, I steder kan du se, hente og forstørre selskabernes egne kort over mobildækning på VestMøn.

TDC
3mobil

3 Mobil

TDC

Telia-Telenor

telia-telenor