Referat af borgermøde (25. november 2015)

Internet på VestMøn: Møde 25. November
VestMøn Lokalråd og Fibia inviterer alle beboere på VestMøn til oplysningsmøde om mulighederne for at lægge fibernet ud til samtlige husstande. Mødet afholdes i aulaen på Fanefjordsskolen 25. November kl. 19:30.
Lokalrådet har over sommeren gennemført en husstandsundersøgelse af interessen for at få bedre internet forbindelser. Der var rigtigt mange, der returnerede vores spørgeskema og dermed gav os et godt grundlag for at invitere Fibia til at give deres bud på muligheder og betingelser for at lægge fibernet ud til alle husstande på VestMøn. Det gælder også de dele af området omkring Hjelm, der ikke er omfattet af Fibia’s igangværende projekt for Hjelm By og Hjelm Kobbel.
På mødet vil VestMøn Lokalråd præsentere nogle af resultaterne af husstandsundersøgelsen. ” Vi synes selv at resultaterne er interessante og vi vil selvfølgelig gerne præsentere dem for beboerne i lokalområdet, som har bidraget til undersøgelsen” siger Mads Krebs fra Lokalrådet.
På mødet vil Jens Tang, der er projektkoordinator hos Fibia, præsentere fibernetprojektet. Han vil fortælle hvorledes Fibia har tænkt sig at udrulle fibernet til flest mulige husstande på VestMøn. Han vil også fortælle om de muligheder, som fibernettet giver.
Lars Skov Andersen fra Lokalrådet siger: ”Vi skal være ærlige, at det kan bliver dyrt for de huse, der ligger langt fra offentlig vej, hvis Fibia skal lægge kabler helt til hoveddøren, men for disse husstande arbejder Lokalrådet på alternative løsninger. En af disse er, at Fibia gerne vil lægge kabler ud, mod betaling af prisen for kablerne, hvis beboerne selv graver render til offentlig vej. En anden mulighed, som Lokalrådet undersøger og vil orientere om senere, er mobilt bredbånd via lokale master, som flere firmaer nu tilbyder.”
Lokalrådet opfordrer til at man møder op og hører mere – specielt, hvis man er i tvivl om hvorvidt at fibernet er noget for ens egen husstand. Jo flere, der bakker op om projektet, jo bedre vil VestMøn blive beredt på fremtidens digitale udfordringer.
Vi håber og forventer et stort fremmøde til denne mulighed for at få VestMøn på den digitale hovedvej til resten af Danmark.
På mødet vil der også blive mulighed for tilmelding til at få lagt fibernet ind eller slutte sig til det eksisterende net i Damme-Askeby-Vollerup, som SEAS-NVE lagde det ud i 2011.

Skriv et svar